Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Руските войски поеха контрол над град Новогродовка в

...
Следвайте Гласове в Телеграм и Инстаграм Руските войски поеха контрол над град Новогродовка в
Коментари Харесай

Руските войски превзеха град Новогродовка в Донецка област

Следвайте " Гласове " в Телеграм и Инстаграм 

Руските войски поеха надзор над град Новогродовка в Донецка област в Източна Украйна, заяви министерството на защитата на Русия, представено от Ройтерс.

" В резултат на дейните дейности на подразделенията от централната войскова група на съветската войска беше освободен популации пункт Новогродовка ", съобщи ТАСС, като се базира на изказване на ведомството.

Министерството на защитата на Русия добавя, че по време на интервенцията са били отблъснати осем контраатаки на украински щурмови групи.

По-рано Украйна и Русия през днешния ден си размениха взаимно обвинявания за въздушни набези през нощта против граничните си региони, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

Украински публични представители обявиха, че двама души са починали и четирима са ранени в Сумска област, а Русия заяви, че трима цивилни са ранени в Белгородска област.

Две деца са измежду ранените в град Суми, посочи в " Телеграм " локалната украинска военна администрация. Няколко жилищни здания и коли са развалени, се споделя още в известието.

От другата страна на границата, в югозападната Белгородска област в Русия, трима цивилни, в това число две деца, са ранени при украинска въздушна офанзива, написа губернаторът на региона Вячеслав Гладков в платформата за известия " Телеграм ".

Гладков сподели също, че са разрушени две жилищни здания и още над 15 здания са развалени.

Противовъздушната защита на Украйна унищожи 15 от 23 дрона и една управляема ракета, изстреляни от Русия през нощта, оповестиха през днешния ден украинските военновъздушни сили в " Телеграм ". Според тях два от дроновете и още три съветски ракети не са достигнали задачите си. Дроновете наподобява са били прехванати от електронните противовъздушни системи на Украйна, се споделя още в известието.

Инфо: dnes.dir.bg

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР